Menu
Mobility - 20 September 2017

Persbericht: Gemeente Tilburg en Dynniq lanceren eerste fietsers-app voor langer groen licht

Amersfoort, 20 september 2017 - De gemeente Tilburg en Dynniq lanceren vandaag in opdracht van de provincie Noord-Brabant een app waarmee fietsers sneller en langer groen licht krijgen: CrossCycle. De app detecteert fietsers op de fietsroute en meldt hun nabijheid aan de verkeersregelinstallatie op het kruispunt, zodat fietsers sneller, zonder oponthoud en comfortabel door kunnen rijden. Het is voor het eerst in Nederland dat een dergelijke app voor fietsers in gebruik wordt genomen.

Mobility - 19 September 2017

In de media: 'Hack the Road' bereid Noord-Hollandse wegen voor op zelfrijdende auto

Het circuit van Zandvoort was afgelopen weekend het strijdtoneel van de hackaton ‘Hack the Road’, georganiseerd door provincie Noord-Holland. De teams hadden 48 uur de tijd om een systeem te bouwen, waarmee verkeersinformatie van de provinciale wegen wordt overgebracht naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.

Mobility - 6 September 2017

In de media: Betere mobiliteit door slimme technologie

De grenzen van onze huidige infrastructuur worden snel bereikt. Met meer asfalt lossen we het groeiende mobiliteitsprobleem niet op. Het is daarom hoog tijd om opgedane kennis op het gebied van slimme technologie realtime te testen en daarna snel te implementeren.